Tineli RCC Grand Fondo 2018
When: Saturday 6 January, 10:00am to 11:30am
Where: Assemble at Soundshell, Marine Parade
If you are a club rider and are looking for a hill challenge, then this is one for you! Ride the hill circuit the elite cyclists will face as they count down their final laps of the course.
The Ramblers Cycling Club are holding a classic Mass Start Race over the Hill circuit, The same course that shortly after the women will be racing over. Before the women arrive back into town, you are able to race over the 10km challenging circuit on closed roads.
The race starts the same way the Elites do, and race for 1.5hrs - you complete as many laps of the 10km course as you can!
Pre-registration is required HERE, All Ramblers members $10 (or concession cards), Visitors $20
Black Barn Winery Criterium 2018
When: 10th January
Where: Marine Parade
Napier’s iconic Marine Parade will become the track for the Black Barn Vineyards Criterium. This is a high speed and exciting race for spectators to watch as riders tackle the 1.1km circuit, with sprint laps every 10 minutes. Come along watch the action!
For cyclists there’s plenty of reasons to give it a go with $2,500 prize money to be won amongst the grades. There’s a category for all levels and even a children’s section. The winner of the fastest women and men’s race will not be short of a coffee for a while! They will each take away a 25kg supply of delicious Bay Espresso coffee beans!
Pre-registration is required HERE, the grades are as follows:
Elite Men and A Grade
All Ramblers members $10 (or concession cards), Visitors $20
5.30pm: Lil' kids (U10yrs) 5 mins
5:35pm: Kids (U16yrs) 10 mins
5:45pm: F/G grade 15 mins
6.00pm: E Grade 20 mins
6:20pm: D Grade 25 mins
6:45pm: C Grade 30 mins
7:15pm: B Grade 35 mins
7:50pm: Open Women 45 mins
8:35pm: Open Men/A Grade 45 mins